Köszönöm, hogy benéztél, remélem sok hasznos infót találsz!

Szőkítés


A leggyakoribb probléma, amellyel egy festett szőkének szembe kell néznie. Az ammónia köztudottan sárgító hatású, a sötét haj pedig már önmagában is kényesen reagál a világosításra.





  • Bár a festékek nagyobb részére már ráírják megnyugtatásul, hogy sárgulás elleni formulával vannak ellátva, azonban még ha így is van, sajnos sok esetben ez nem elég. Sőőt.
  • Léteznek sárgulás elleni, hamvasító samponok is, ám sajnos ezek sem mindig segítenek, ha a hajunk hajlamos sárgásodásra, egy próbát azonban mindenképp megér, hiszen az áruk igen baráti, így legrosszabb esetben is, hétköznapi samponként előbb utóbb elfogy, ráadásul a tapasztalatok megoszlanak! Csekélyebb elszíneződés esetén garantáltan hatásos! A termékek színe minden esetben sötét lila, hiszen ez sárga komplementer párja, de ne ijedjünk meg, egy mosás alatt nem fogja meg a hajunkat, csak arra figyeljünk, hogy alaposan öblítsük ki, és ne hagyjuk a fejünkön hosszabb ideig! Másik alternatíva Kallos Florillum Fény Hamvasító. Nekem ez vált be.
Egy kíméletesebb szőkítési forma a koktélozás.

A koktélozás: egy szőkítési eljárás, tulajdonképp higított szőkítő, kevésbé drasztikus, nem roncsolja annyira a hajat mint a tiszta szőkítés. 
Céljai: pár színárnyalatnyi világosítás, elrontott színárnyalat gyors eltávolítása (ez esetben minél előbb alkalmazzuk, annál jobban eltávolítja a nem kívánt színt), egyesek szerint a sárgás árnyalat eltávolítására is jó szőkített hajon.

Viszont ugyanúgy mint a rendes szőkítést, a koktélozást is legalább 2 hetes szünetekkel ajánlatos csak csinálni, mert a szőkítőtartalom miatt ez is ugyanúgy káros lehet a hajszerkezetre.

A formula egész egyszerű:

1 rész szőkítőpor
1 rész előhívó folyadék (én12%-ost használtam)
1 rész sampon
1 rész balzsam/mélyápoló hajpakolás
esetleg kis meleg víz, de ez elhagyható

Nagyjából annyi krémet kell kikeverni, amennyivel normálisan hajat mosol, de jól habozzon, 1 rész legyen kb. 10-15 ml.

Ami még kelleni fog: 

Műanyag edény
Műanyag kanál (keveréshez)
Kesztyű
Egyszer használatos fürdősapka
Tükör
Óra

Egész egyszerűen bemasszírozod az előzőleg benedvesített hajadba a 
keveréket, ugyanúgy mint ha hajat mosnál. 
Felveszed a fürdősapkát és legalább 20 percre, de max. 1 órára hagyod rajta. 
Folyamatosan ellenőrizd, és ha elérted a kívánt színárnyalatot mosd le alaposan.







InstaNatural C-vitaminos szérum TESZT

Mit is mondhatnék erről a szérumról? Hatalmas lelkesedéssel kezdtem el használni, bár elég nehézkesen érkezett meg hozzám IHerb-ről.