Köszönöm, hogy benéztél, remélem sok hasznos infót találsz!

Azok a fránya mitesszerek

A mitesszerek kialakulásának oka

A hormonok sokszor fölösleges faggyútermelést idéznek elő a pórusok mélyén, a faggyú pedig önkéntelenül is a bőrfelszín irányába törekszik.
Miközben a többletfaggyú áramlása megreked, olyan elhalt hámsejtekkel keveredik, amik nem tudtak normális úton távozni. Az egyveleg dugaszt képez (komedó), és jobb híján megül a pórusokban.
A túl sok zsír és az elhalt hámsejtek együttese levegő hatására oxidálódni kezd, ettől fekete színezetet ölt.

Mit tehetnék, hogy megszabaduljak tőlük?

Ahhoz, hogy elkezdjen csökkenni a mitesszereid száma, olyan kozmetikumra van szükséged, ami:

-Helyreállítja a faggyúáramlást, hogy a felesleges zsír szabadon távozhasson. Ezáltal a pórusok mérete normlaizálódik.
-Csökkenti a fölösleges faggyútermelést.
-Eltávolítja a bőr felszínéről azokat a beépült, elhalt hámsejteket, amik nem képesek természetes módon cserélődni.
A legtöbb kozmetikum azonban hiába ígéri, sajnos nem felel meg a fenti követelményeknek, és ahelyett, hogy javítana, összetevői révén még ront is a helyzeten.

Miért nem tűnnek el a mitesszereim?

A mitesszerek konok kis szépséghibák, amiket csak fáradságos munkával lehet eltüntetni. Gyakran előfordul azonban, hogy helytelen arcápolási rutin miatt csak tetézzük a bajt. Lássuk, mi az, amit elronthatsz:

Sokkoló lehet, de számos kozmetikum olyan irritáló összetevőket tartalmaz, melyek serkentik a túlzott faggyútermelést a bőrben, ezáltal rontanak a helyzeten. Ilyen például az alkohol, a borsmenta, a mentol, a citrom, a lime és az eukaliptusz.
Az irritáció stimulálja a bőrben található idegvégződéseket, és ez hormonkibocsátáshoz, így tehát fokozott faggyútermeléshez vezet, amitől – ördögi kör – még több mitesszerünk lesz.
A mitesszereket nem lehet leradírozni, ahhoz túlságosan is a pórusok mélyén helyezkednek el. A kitartó radírozás viszont irritációt okozhat, ami növeli a faggyútermelést.
A mitesszereket nem tudod pórustisztító tapasszal „kirántani” a helyükről. Az csupán a fekete szörnyecskék legkülső rétegét távolítja el, így garantált, hogy hamarosan ismét viszontlátod a nem kívánt pettyeket.
Szilárd szappan használata problémás lehet a mitesszerek elleni küzdelemben. Azon összetevői ugyanis, amik a szilárdságért felelnek, eltömíthetik a pórusokat!

Hogyan szabadulhatnék meg tőlük?

A bőrproblémák helyes kezelésének titka, hogy megfelelő kozmetikumokat válassz, és azokat ésszerűen, következetesen használd. Vegyük sorra, mi mindent tehetsz azért, hogy mitesszereid száma akár nullára csökkenjen:

Vízzel könnyen leöblíthető lemosó és mosdókesztyű segítségével végezz időnként fizikai hámlasztást, de ügyelj rá, nehogy túlzásba vidd! Messziről kerüld az irritatív vagy szárító hatású termékeket!
Gazdag textúrájú bárápoló termék vagy nehéz, olajos hidratáló sose érje a mitesszer lepte területeket! Ha lehet, használj inkább géleket, könnyed, folyékony lemosókat és kozmetikumokat, mert azok az összetevők, amelyek a krémek tömörségéért felelősek, eldugíthatják a pórusokat.
Szerezz be egy jó minőségű, BHA-hámlasztót, lehetőleg olyat, ami egyáltalán nem tartalmaz irritatív összetevőket! Sajnos a kozmetikai iparban éppen ebből a legkisebb a kínálat. 



Megszüntethető teljesen a probléma?

Még a legmakacsabb mitesszerek is eltüntethetőek, ha kinyomkodjuk őket a pórusokból. Ehhez érdemes professzionális, komedó-eltávolító eszközt használnod, és a segítségével óvatosan kivonnod a fölösleges zsírtartalmat.

Általános, otthoni teendők lépésről-lépésre:

Használj vízbázisú tisztítót, majd tonizálj egy jó minőségű, niacinamide tartalmú tonikkal, hogy normalizáld pórusaid formáját és méretét!



Mielőtt nekiállnál, hogy kinyomkodd a mitesszereidet, helyezz az érintett területre egy meleg (de nem forró!), nedves mosdószivacsot, hagyd rajta 2-3 percig, majd töröld szárazra a bőröd!
Használj komedó-eltávolító kanalat! Tedd a mitesszer fölé, úgy, hogy az pontosan a kanálka közepén legyen, majd nyomd be és told kissé előre az eszközt!
Ha kézzel szeretnéd kinyomni őket, fogj az ujjaid közé egy kendőt (ez azért is fontos, nehogy véletlenül megcsússzon a kezed, és ezzel felsértsd a bőrt)! Finoman, egyenletesen nyomd be a bőrt a pórus körül, majd ujjaidat mozgasd le, aztán fel.
A műveletet csak egyszer ismételd! Ha nem történik semmi, az azt jelenti, hogy a mitesszer nem távolítható el ezzel a módszerrel. Ne erőltesd a kinyomást, mert könnyen sebesedhet és hegesedhet a bőröd! Pár nap múlva próbáld újra.
Végül kend át alaposan egy minőségi BHA-hámlasztóval az arcod!


Ne feledd: soha ne kapard, bökdösd, nyomkodd vagy csípd és szorítsd össze a bőröd túl erősen!
Amennyiben hámlasztót használsz soha-soha ne feledkezz meg a fényvédelemről!
Ha mégis van pár pattanás, mitesszer után maradt hegünk, mindenképpen érdemes koncentrálni a folthalványításra is, erről egy korábbi posztomban már írtam.

A mitesszer kialakulása egyes esetekben a helytelen vagy elégtelen arctisztítás következménye.
Alapvető fontosságú az arcápolás során a rendszeresség. Lehetséges, hogy kissé át kell alakítanod a napi rutint, de mindenképpen megéri a fáradságot. Ezek után nem lesz hiábavaló a küzdelem. Nagyon gyorsan megtapasztalhatod a pozitív változást.

Kozmetikumok, amiket bátran ajánlok!!! 
Mindegyik neve egyben egy link ahol beszerezhető.

1. lépés tisztítás

BALEA MED ULTRA SENSITIVE WASCHGEL DM saját márkás termék

2. lépés tonizálás


3. lépés hámlasztás


4. lépés kezelés


5. lépés bőrtáplálás



Ez egy nagyon minimalista rutin, de szerintem tiniknek megfelelő lehet!

InstaNatural C-vitaminos szérum TESZT

Mit is mondhatnék erről a szérumról? Hatalmas lelkesedéssel kezdtem el használni, bár elég nehézkesen érkezett meg hozzám IHerb-ről.