Köszönöm, hogy benéztél, remélem sok hasznos infót találsz!

A Nagy THE ORDINARY


Igen tudom a csapból is ez folyik, de szerintem nincs olyan ember aki komolyan foglalkozik a bőrápolás témával ne jutott volna eszébe, hogy kipróbálja ezeket a termékeket.


Arról nem is beszélve, hogy akinek akad pigmentfoltja minden lehetőséget próbál megragadni, hogy valamilyen úton-módon megszabaduljon a makacs foltocskáktól.


Szkeptikus vagyok-e?


Természetesen IGEN, nagyon olcsó termékekről beszélünk, fantasztikus hatóanyagokkal.

Lehetséges ez? 
Ez ki fog derülni. Rengeteget olvastam már ezekről a kis csodaszerekről, természetesen van bőven ellentábora, akik azt vallják, hogy ennyi pénzért nem lehet jó terméket gyártani.


MEGLÁTJUK


Minden esetre azt gondolom nem engedheti meg magának mindenki, hogy több tízezret költsön egy-egy termékre. Remélem sikeres próbálkozás lesz a miénk.


Az én Drága Férjecském 6 terméket rendelt nekem. (IMÁDOM persze nem ezért) ezeket fogom itt lentebb felsorolni. 

Mindegyik termék tökéletesen megfelelő az én bőrtípusomnak "elméletileg" és ugye mindegyik folthalványító összetevővel bír. Ugye az is alapvető, hogy 
  • 100%-ban illat- és színezékmentes
  • Állatokon nem tesztelték


Az 1. számú nem is lehetne más, mint a 

NIACINAMIDE 10% + ZINC 1%


Kombinált és zsíros bőrre
Nagy mennyiségű, 10% niacinamide-ot (B3-vitamint) és 1% Zinc PCA-t tartalmazó szérum a bőrhibák ellen és a faggyútermelés kiegyensúlyozására.
  • Segíti a pattanások, bőrhibák és eltömődött pórusok elleni küzdelmet
  • Segít egyensúlyba hozni a faggyútermelést

A niacinamide (B3-vitamin) egy elég sokoldalú összetevő, ami más jó tulajdonságai mellett szuperül bevált pattanások és eltömődött pórusok esetén. A 10%-os erősség hihetetlenül magasnak számít belőle! Emellett 1% cinket (egész pontosan a pirrolidon-karboxilsav cinksóját) is találsz a formulában, hogy segítse a bőr faggyútermelésének kiegyensúlyozását. Ez a szérum, bár segíteni fog a bőrhibák ellen és a faggyú szabályozásában, nem helyettesíti a pattanás elleni célzott készítményeket, például a retinol, retinoid, benzoil peroxidos, azelain savas vagy BHA termékeket. 



Fontos hatóanyagok a krémben

HidratálókZinc PCAEthoxydiglycol 
VitaminokNiacinamide 


A 2. kifejezetten pigmentfoltokra szánták

Alpha Arbutin 2% + HA


Pigmentfoltok elleni célzott szérum nagy mennyiségű alfa-arbutinnal & bónusz hialuronnal.
  • Segít halványítani a pigmentfoltokat
  • Gátolja a pigment termelést szabályozó enzim működését
  • Új-generációs hialuronsavval, ami segíti az alfa-arbutin felszívódását

Az Aplha Arbutin egy bizonyítottan bevált összetevő pigmentfoltok ellen. Hasonló (de nem egészen ugyanolyan :)) módon, mint a C-vitamin vagy az azelain sav, ő is a pigmentet termelő enzimet képes gátolni a működésben, így ott szól bele a pigmentáció folyamatába, ahonnan a probléma is ered. Ebben a formulában a megszokott 1%-os mennyiség dupláját találod, plusz a hialuron sav egy újgenerációs, hidrolizált változatát, ami segíti az alpha arbutin felszívódását. 

A termék pH-értéke megfelel az Alpha Arbutin kényességének, és a működéséhez ideálisan 4,9 körüli. 



3. termék kicsit a kamasz fiam miatt került a kosárba 

Azelaic Acid Suspension 10%


10% nagy tisztaságú azelain savat tartalmazó formula, ami segít a pattanásokat csökkenteni, a foltokat halványítani és a bőr egyenetlenségeit javítani.
  • Hatásos pattanások, pattanás utáni foltok és rosacea esetén
  • Segít küzdeni a gyulladt pattanásokat okozó P. Acnes ellen
  • Hatásos a folthalványításra
  • Javítja a bőr minőségét

A gabonafélékből származó azelain sav egy jól bevált összetevő, ami hatásos pattanások és pattanások után maradó foltok esetén is. Antibakteriális tulajdonságának köszönhetően képes felvenni a harcot a gyulladt aknékat okozó ún. P. Acnes ellen, halványítani a foltokat, és egyenletesebbé tenni a bőrtónust. Ez a formula 10% magas tisztaságú azelain savat tartalmaz, krémes-géles formulában. 

Fontos hatóanyagok a krémben

AntioxidánsokTocopherol 
HidratálókEthoxydiglycol 
VitaminokTocopherol 

4. termék 30 fölött ugye hasznos tud lenni

Retinol 1% in Squalane


Nagy intenzitású, ultramagas hatóanyag-tartalmú retinolszérum, ami anti-aging hatása mellett pluszban segíti a bőröd hidratálását is.

  • Segít a finom vonalak és a ráncok elleni harcban
  • Egyenletesebbé, feszesebbé teszi a bőrt
  • Segít halványítani a pigmentfoltokat

Magas erősségű vízmentes formula 1%-nyi tiszta retinollal. A retinol az egyik legismertebb és leghatásosabb sejtkommunikáló összetevők egyike, ami segít a finomvonalak, a ráncok csökkentésében, halványítja a pigmentfoltokat, és csökkenti a bőröregedés más általános jeleit (plusz, aknék ellen is híresen jó). 

Az 1%-os mennyiség nagyon magasnak számít, ha retinolról van szó, ennél az erősségnél könnyen tapasztalhatsz irritációt. Ennek kockázata nagyban csökkenthető, ha a retinol mellett vannak erre a feladatra összpontosító összetevők, de ebben az egyszerű formulában ilyen összetevők kevésbé vannak. Ezért hogy csökkentsd az irritáció eshetőségét, fontos, hogy odafigyelj arra, mennyit és mikor használod. Részletekért kattints a használat fülecskére! 

Emellett magas squalane tartalma segít a bőrt hidratáltan tartani anélkül, hogy zsíros érzetet okozna, vagy elnehezítené a bőrt. 

Figyelem: a retinol növelheti a bőr fényérzékenységét, ezért fontos, hogy a fényvédelemről ne feledkezz meg. Ez nemcsak akkor igaz, mikor hét ágra süt a nap; akkor is fontos, ha éppen borús az idő, vagy tél van. Az UV-sugarak ugyanis az év 365 (szökőévben 366) napján jelen vannak. 

Fontos hatóanyagok a krémben

AntioxidánsokRetinol 
VitaminokRetinol 

Az 5. egy BHA hámlasztó

Salicylic Acid 2% Solution



BHA tartalmú hámlasztó gél, ami segít felvenni a harcot a problémás bőr ellen.
  • Hatásos pattanások, mitesszerek, tág pórusok esetén
  • Tisztítja a pórusok belsejét
  • Csökkenti a gyulladást
  • Segít egyenletesebbé tenni a bőrt

Szalicilsavas (BHA) hámlasztó szérum, ami segít rendbe tenni és rendben tartani a mitesszeres-pattanásos bőrt: hatékonyan hámlasztja a pórusok belsejét, így segít tisztán tartani azokat, hosszútávon pedig a bőrfelszínt egységesebbé, simábbá tenni. A BHA emellett kitűnő gyulladáscsökkentő/antibakteriális összetevő is, így a már meglévő gyulladások ellen is képes hatékonyan fellépni. A Salicylic Acid 2% Solution könnyű, selymes-géles állagú formulája hamar beszívódik, és puha finisht hagy maga után. 

FONTOS: Ha allergiás vagy az aszpirinre, ne használj BHA tartalmú termékeket!

A termék pH-értéke 3,2-3,5 közötti.


Végül a 6. 

AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution


Rendkívül nagy mennyiségű AHA-t és BHA-t tartalmazó hámlasztó maszk, ami kombinált megoldást nyújt a bőrminőség javítására. Csakis tapasztalt hámlasztóknak!

  • Segít egységesebbé tenni a bőrt
  • Halványítja a pigmentfoltokat
  • Csökkenti a finomvonalakat és az apróbb ráncokat
  • Segít a mitesszerek, tág pórusok, pattanások ellen

Kombinált hámlasztó maszk, ami AHA-t és BHA-t is tartalmaz. Így egyidőben hat a bőr felszínén (30% AHA) és a pórusok belsejében (2% BHA): egyszerre segít abban, hogy egységesebbé, üdébbé és fiatalosabbá tudd tenni a bőrödet, és abban, hogy az eltömődött pórusok miatti problémákat, mint például a mitesszereket, tág pórusokat és pattanásokat kezeld. Segít a bőröd természetes fényének helyreállításában is, az apróbb ráncok kisimulásában, és abban, hogy a foltok hamarabb elhalványodjanak. 

Mivel extra magas mennyiségű hatóanyagokat tartalmaz (feltétlen és alaposan olvasd át a használat fülecskét!), a 30%-nyi AHA és a 2%-nyi BHA mellett tasmán bors kivonatot is találsz benne, ami csökkenti a magas hámlasztó összetevők mellett lehetséges irritáció kockázatát, és jellegzetes bíborosra színezi a maszkot. A bőr komfortérzetének növelésére hidratáló hialuron crosspolymert is tartalmaz, míg a bőr helyreállítását B5-vitamin segíti, védőrétegét pedig egy szuper antioxidáns, a fekete répa erősíti. 

Mint minden AHA, ez a termék is növeli a bőr fényérzékenységét, ezért használj mellette egy min. SPF 30-as, széles spektrumú védelmet adó fényvédőt is! 

A termék 3,6 pH körüli értékű, ami ideális a hámlasztáshoz. 

InstaNatural C-vitaminos szérum TESZT

Mit is mondhatnék erről a szérumról? Hatalmas lelkesedéssel kezdtem el használni, bár elég nehézkesen érkezett meg hozzám IHerb-ről.