Köszönöm, hogy benéztél, remélem sok hasznos infót találsz!

Mit nem szabad egymás után használni?


C-vitaminos szérum után rögtön nem jó hámlasztót használni, bár ebben nincs teljes egyetértés a szakértők között. Ami miatt (talán) nem javasolják sokan, hogy a C-vitaminos szérumuk pH-ja is olyan alacsony, mint a kémiai hámlasztóké. 

C-vitamint reggel érdemes használni, mivel UV védő hatása van 



Hámlasztót este, mivel az gyulladáscsökkentő és fényérzékenyítő.


Niacinamide tartalmú terméket C-vitaminnal NE!
Az L-aszkorbinsav pH 3,5 körül aktív, jól tudjuk, pH 3,8-on pedig ez és a niacinamid komplexet képez, az áttetsző oldat sárgává válik, innentől mindkét összetevő haszontalan a bőr számára.

Retinolt este a legjobb használni, de ha csak reggel tudjátok beilleszteni a rutinotokban, nem katasztrófa, csak az utolsó lépés mindig fényvédő legyen.


Kémiai hámlasztóval egy időben nem a legjobb ötlet erősebb retinolos készítményt használni, vagy a vényköteles termékek, tehát lehet egyik este egyiket, másik este másikat elővenni.


Kémiai hámlasztókkal együtt nem szabad használni orvos által felírt kezelőket, pl. Skinoren, Finacea, Duac stb., kivétel, ha ő kifejezetten engedélyezi.


Benzoyl-peroxidot és erős retinolt szintén nem szabad egyszerre használni


Kémiai hámlasztó után nem feltétlenül jó ötlet benzoyl-peroxidot használni, bár elméletileg lehet. A kettő szintén erősíti egymás hatását. 

InstaNatural C-vitaminos szérum TESZT

Mit is mondhatnék erről a szérumról? Hatalmas lelkesedéssel kezdtem el használni, bár elég nehézkesen érkezett meg hozzám IHerb-ről.