Tiramisu
Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
3 evőkanál cukor
4 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
40 dkg babapiskóta
3 dl hideg kávé + ehhez 4 evőkanál cukor, pici konyak/aroma
0,5 evőkanál konyak (vagy pici konyakaroma)
1. Lépés
Először lefőzzük a kávét, elkeverjük benne a cukrot és a konyakot, aztán hagyjuk hűlni.
A tojást kettéválasztjuk, és a sárgáját habosra kell keverni a kétféle cukorral, fehéredésig. A cukor olvadjon el benne rendesen.
2. Lépés
Hozzáadjuk a krémsajtot és a konyakot.
A tojásfehérjét habbá verjük és azt is hozzáadjuk.
3. Lépés
A babapiskótákat megfogatjuk a kihűlt kávéban. A felét egy tál aljába helyezzük (én egy 24*16 cm-es jénaiban készítettem), ráöntjük a krém felét, erre jön még egy adag piskóta és végül a maradék krém.
4. Lépés
A tetejét pedig megszórjuk cukrozatlan kakaóval.Fogyasztás előtt legalább fél órára tegyük hűtőbe.