Köszönöm, hogy benéztél, remélem sok hasznos infót találsz!

Lépőkő

Sajnos az elő kertecskénkben elég silány minőségű a talaj, ezért a gondosan vetett fű hamar kiég. Persze az apró lábacskák és a homok sem tesz neki jót ezért szerettem volna lépőkövet venni. Horror árak, milyen meglepő. Akkor nézünk utána egy kis csináld magad projektnek.


Így jött az egyedi levélforma betonkő


Első ránézésre egyszerűnek tűnik, de sajnos sok dolgot figyelembe kell vennünk.






Lássuk:

Ha tartós járólapokat szeretnénk, betonvasra is szükségünk lesz  minél sűrűbb raszterrel.

Így készítsük el 

Először terítsünk el egy vékony réteg kikevert betont a levélen, majd rakjuk rá keresztben a vasakat, és ismét beton következik. Ne látszódjon ki a vas sehol.

Várjuk meg rendesen a beton kötési idejét, a túl hamar igénybe vett friss beton könnyen megreped! És persze rendszeresen locsoljuk, tartsuk nedvesen a friss betont!

Még egy jó tanács: amikor a gyepből kiszedjük a járólap helyét, próbáljunk egyenletes, sík felületet kialakítani, majd homokot tegyünk alá (1-2 cm vastagságban), mert az egyenletesen veszi fel a terhelést és esős időben hamarabb elszivárog a lap alá bekerült víz.

Tipp: A levelet olajozzuk be így könnyebb lesz eltávolítani a megkötött betonból.

Eleinte gyári sablonban gondolkodtam, de az nem valami kreatív, de ha már magunknak csinálunk sablon rengetek érdekes, izgalmas formát önthetünk magunknak.
Sablont akár kartonból, műanyagból is készíthetünk.

A kiöntött betonunkat díszíthetjük apró kövekkel, csigaházzal, csempe darabokkal csak fantázia kérdése az egész.

InstaNatural C-vitaminos szérum TESZT

Mit is mondhatnék erről a szérumról? Hatalmas lelkesedéssel kezdtem el használni, bár elég nehézkesen érkezett meg hozzám IHerb-ről.