Köszönöm, hogy benéztél, remélem sok hasznos infót találsz!

Hatóanyagok

RetinolA-vitamin, mely hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb és jobb sejtek képződését. 


Glikolsav: Tudományosan bizonyított a glikolsav keratolitikus és fibroblaszt serkentő hatása, továbbá gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. A glikolsav töménységtől függően egyaránt hat a hámrétegre és az irhára. Faggyúmirigyek működését csekély mértékben de csökkenti és a felszínen elhelyezkedő ceramid jellegű zsírköpenyt szárítja. NMF-t átmenetileg, de roncsolja, ez a kezelés második szakaszában és az utóápoló szakaszban támogatást igényel.

NiacinamideB3-vitamin, mely többféle szempontból is kiváló hatással van a bőrre: egyrészt remek hidratálószer, másrészt pedig hatásos pigmentfoltok ellen is. Ezenkívül ígéretes öregedés elleni hatóanyag, amely serkenti a kollagéntermelést, és hatásos sejtkommunikáló összetevő (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató összetevő). Pattanások kezelésében is több antibiotikummal felveszi a versenyt.

Benzoyl PeroxideA ma ismert leghatásosabb helyi (vagyis külsőleg, a bőrre kenendő) pattanás elleni hatóanyag. A benzoil-peroxid hatásos baktériumölőszer, mely képes a pattanásokat leggyakrabban okozó P. acnes baktérium megölésére. Hatékonysága a receptköteles antibiotikumokéhoz hasonló, sőt hatékonyabb is, és nagy előnye, hogy a benzoil-peroxid ellen a baktériumok nem lesznek rezisztensek, vagyis ellentétben az antibiotikumokkal, ha egyszer használ, akkor mindig használ.
A benzoil-peroxid hátránya, hogy egyrészt erősen szárító, a bőrt irritáló hatása van, így még zsíros bőrűeknek is célszerű egy jó hidratáló krémet használni mellette. További hátránya, hogy a benzoil- peroxid elősegíti a káros szabad gyökök keletkezését a bőrben, ami a bőr kollagén lebomlását, azaz öregedését gyorsítja, így csak ha más nem használ, akkor érdemes a benzoil-peroxidhoz fordulni.

ArbutinFehérítő hatású növényi eredetű összetevő. A sötét foltok és pigmentfoltok világosítására kb. 3% körüli koncentrációban használják. Hatékonyan gátolja a melanin termelődéséért felelős tirozináz enzim működését. A foltokban felhalmozott melanint elszínteleníti, megszünteti a májfoltokat.

Salicylic Acid / Szalicilsav
Más néven BHA (beta hidroxy acid). Bőr és szaruoldó. Nagyobb koncentrációban irritáló, erősen szárító hatású. Pattanások és mitesszerek ellen hatékony összetevő.

Azelainsav, mely számos bőr- és hajkondicionáló része. Bőrgyógyászati készítményekben is alkalmazzák, általában más szerekkel kombinációban.
  1. Pattanás: Az azelainsavat enyhe és közepesen súlyos akne ellen alkalmazzák, mind mitesszeres, mind fertőzéses esetben. Gátolja az aknét okozó baktérium növekedését, ezáltal tisztán tartja a bőr pórusait.
  2. Rosacea: A kivörösödött bőr kezelésére az azelainsav gyulladásgátló hatását használják helyileg alkalmazott gél formájában.
  3. Pigmentkezelés: Az azelainsavat különböző bőrszíneződések kezelésére használják, pl. melazma fertőzés utáni hiperpigmentáció, különösen sötétebb bőrűek esetén. Az azelainsav csökkenti a melanin mennyiségét.

C-vitamin egy öregegésgátló, antioxidáns hatóanyag, mely megvédi a sejteket a szabadgyökök káros hatásaitól, serkenti a kollagénképződést. Megelőzi a bőr időelőtti elöregedését és a ráncok korai kialakulását, kijavítja a napozás okozta károkat.






folyt. köv


InstaNatural C-vitaminos szérum TESZT

Mit is mondhatnék erről a szérumról? Hatalmas lelkesedéssel kezdtem el használni, bár elég nehézkesen érkezett meg hozzám IHerb-ről.