Köszönöm, hogy benéztél, remélem sok hasznos infót találsz!
Antikolt ékszerek tisztítása, javítása



Az antikolt ékszereknél, a legnagyobb hiba amit elkövethetünk, az ha ezüst tisztító folyadékba tesszük. Ez a folyamat teljesen eltünteti az antikolást, de nem kell megijedni, vagy egy vagyont kifizetni az ékszerésznek, hogy újra viselhessük ékszerünket. 


A patikában lehet kapni kén májat (nátrium-szulfid), Vigyél magaddal zárható nylon tasakot, mert a friss kén máj elég büdös, olyan szaga van, mint a kénes gyógyvizeknek, csak sokkal intenzívebb. (A friss kén máj színe sárgásbarna, a "döglötté" szürke.) Otthon melegíts vizet, a friss kén májat tedd egy üvegpohárba és önts rá a forró vizet. A forró víz feloldja a kén májat, amiből előbb barna, majd fekete, büdös folyadék keletkezik. Ebbe a folyadékba mártsd bele az ezüst ékszert, és ha néhány másodperc múlva megfeketedik, akkor vedd ki és alaposan öblítsd le tiszta vízzel. A módszer hátránya, hogy míg az ezüst tisztító folyadéktól teljesen kifehéredik az ezüst, addig a kén májas fürdőtől teljesen befeketedik. Ezért aztán szárítás után át kell törölni az ékszert egy ezüst tisztító kendővel, ami a kiálló részekről leszedi a feketedést. A folyadék nem maró hatású, lemosható a bőrről, de azért érdemes gumi kesztyűben csinálni.

InstaNatural C-vitaminos szérum TESZT

Mit is mondhatnék erről a szérumról? Hatalmas lelkesedéssel kezdtem el használni, bár elég nehézkesen érkezett meg hozzám IHerb-ről.